Bouwen voor nu en in de toekomst

De duurzaamheidseisen voor vastgoed en projectontwikkeling worden continu aangescherpt. Een recent voorbeeld daarvan is het realiseren van een minimaal aantal laadplekken voor elektrische auto’s bij zowel nieuwe als bestaande woon- en utiliteitsgebouwen. Crefinsta Groep volgt de ontwikkelingen op de voet en gaat vaak een stap verder dan de wet- en regelgeving van ons vraagt. Dat doen wij bij nieuwbouw, maar ook bij transformatie en renovatie. Zo bouwen wij niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.

Nieuwbouw: duurzaam tot in de kleinste details

Omdat je bij nieuwbouw vanaf de basis begint, is de duurzaam bouwen tot in de details door te voeren. Uiteraard voldoen al onze nieuwbouwprojecten - woningbouw en utiliteitsbouw - aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). In veel gevallen worden deze uitgerust met eigen voorzieningen om duurzame energie op te wekken. Ook passen wij waar mogelijk circulair en biobased materialen toe en nemen wij het thema klimaatadaptatie mee in het ontwikkelingstraject.

Transformatie: alle ogen gericht op energie-efficiency

Bij bestaande gebouwen zijn de toegepaste technieken vaak sterk verouderd en laat de energie-efficiency op zijn zachtst gezegd te wensen over. Bij transformatie begint het verbeteren van energie-efficiency bij isolatie. Wij brengen de isolatiegraad van de buitenschil, muren en het dak naar een hoger niveau. Vervolgens worden de bestaande verwarmingsinstallaties in veel gevallen vervangen door individuele lage temperatuurverwarming. Als het gebouw zich ervoor leent, wordt warmteterugwinning toegepast. Zo kan de restwarmte van douchewater bijvoorbeeld nuttig gebruikt worden.

Renovatie: balans tussen karakteristiek, energieprestatie en comfort

Ook bij renovatie, zelfs van monumentale panden, moet het gebouw voldoen aan strikte energieprestatie eisen. Crefinsta Groep past de nieuwste technieken toe voor isolatie en verwarming. Om het karakter van het oude pand te behouden, worden oude materialen zoveel mogelijk hergebruikt. Zo vindt Crefinsta de optimale balans tussen karakteristiek, energieprestatie en comfort. Het resultaat: een sfeervolle historische plek waar iedereen zich thuis voelt.